Про Нікополь і нікопольський пляж: «А навіщо їздити в якесь село?»

Багато хто з нікопольців цього літа так і не «вирветься» на моря. Але при бажанні непогано відпочити можна й вдома. Тим паче, що ми живемо в місті на воді. Нещодавно моя подруга Ірина, яка вже багато років мешкає у Харкові, завітала на свою малу батьківщину – у Нікополь. Були тут з чоловіком проїздом – поверталися з Лазурного додому. І ось, що вона мені сказала:

Знаєш, коли ми прийшли на нікопольський пляж, то чоловік здивувався. Він сказав, що не розуміє, навіщо звідси їхати на море у якесь село. Вода нормальна, видно дно. Ціни нижчі, ніж на морі. Ще й у кафе зайшли, що на березі – у одне з них. Є мангали, коктейлі, їжу різну готують – навіть шурпу. Хоча, ми не питали, чи є в наявності, але в меню є. Може, тут нема чогось крутого та ремонту. Але є душ, фонтан питної води, купа урн… А ще плюс – у нас є дерева, і не треба платити за зонтик.

І взагалі я, дивлячись на Запоріжжя, Херсон, Лазурне, Бердянськ, можу впевнено сказати, що Нікополь не гірше, а в деяких речах і краще.

Такі відгуки на фоні маси незадоволених своїм рідним містом радують. Можна сказати, об’єктивний погляд збоку людини, що звикла до життя у більш комфортному і розвиненому Харкові. Треба намагатись зберегти все гарне що в нас є, і прагнути до кращого. А пишатись ми маємо чим – хто б там що не казав…

Views: 1115