Нікопольським журналістам потрібна допомога у виданні книги

В цьому році, а саме 17 березня, виповнюється 95 років від дня народження видатної людини - Павла Михайловича Богуша. Його ім’я відомо багатьом поколінням сучасності, він – історик, краєзнавець, журналіст, вчитель. Саме завдяки його зусиллям були визначені, а потім встановлені пам’ятні стели на місцях Томаковської, Микитинської Січі, а також п’яти Запорізьких Січей, які кілька століть тому були розташовані на території нашого краю.

Павло Богуш залишив нам тисячі друкованих матеріалів, в яких розповідалось про наш славний скіфсько-козацький край, про сучасну металургійну промисловість нашого міста, про сільськогосподарські здобуття, а також про видатних людей, які в різні часи відвідували наш регіон, та про відомі постаті наших сучасників, що прославили Нікопольщину.

Метою славетного життя Павла Богуша було одне – якомога повніше зібрати і передати нам знання з історії рідного краю, пробудити в кожному з нас інтерес до свого рідного, родинного, національного, всього того, без чого не може існувати ні людина, ні її родина, ні цілий народ. І на цьому шляху йому вдалося зробити багато.

Маючи цей великий спадок Павла Михайловича, правлінням Нікопольської організації НСЖУ було вирішено видати книгу, в яку увійшли б усі його відомі і раніше не відомі зібрання, що є унікальними з точки зору історико-просвітницької діяльності для сучасності і майбутніх поколінь.

Дуже хотілося б, щоб не пропали багаторічні дослідження та старання, велика наукова робота славного сина Нікопольщини, громадського діяча, надзвичайної людини – Павла Михайловича Богуша.

Ми звертаємось до всіх небайдужих людей, які цінують і поважають наше історичне минуле, посприяти виданню такої важливої та цікавої збірки творів.

Книга Павла Богуша вже зібрана, вичитана та практично готова до видання. Але на друк книги потрібні кошти. Тому правління Нікопольської організації НСЖУ звертається до керівників підприємств, установ, навчальних закладів, до бізнесменів, та всіх небайдужих нікопольців, а також до учнів і друзів Павла Михайловича з проханням допомогти фінансово надрукувати два томи повного зібрання творів Павла Богуша.

Ддя юридичних осіб рахунок для перерахування коштів:

Благодійний фонд «Нікополь туристичний»

Україна, Дніпропетровська область,

53200, Місто Нікополь, вул.. Героїв Чорнобиля, буд. 138

Поточний рахунок : 2600 301 1915 359

В ПАТ «Укрсоцбанк» місто Київ

Код банку 300023

Ідентифікаційний номер 40 45 13 93

Благодійний внесок на видання книг П.Богуша.


Для фізичних осіб: в УКРСОЦБАНКУ

№ карткового рахунку: 2605 7012 06 9799

Благодійний внесок на видання книг П.Богуша.


Телефони для звернень з питань перерахування коштів на друк книги:

050 734 88 84, 639 750


Всі імена благодійників, які допоможуть видати книги Богуша, будуть з подякою внесені на першу сторінку видання.

Views: 1259