НІКОПОЛЬ ВПЕРШЕ БУВ ПРЕДСТАВЛЕНИЙ НА СПЕЦІАЛІЗОВАНІЙ ТУРИСТИЧНІЙ ВИСТАВЦІ!

Нікополь вперше зі свого заснування у 1639 р. був представлений окремим стендом на спеціалізованій туристичній виставці! Стенд міста у Львові на всеукраїнській профільній виставці "ТурЕКСПО" 18-20 жовтня прийняв декілька сотень представників туристичного та готельно-ресторанного бізнесу зі всієї країни. Мета участі - популяризація міста та його туристичних маршрутів для залучення туристів та сприяння розвитку підприємництва в місті, що дозволить створити нові робочі місця.

- Наш стенд мав слоган "Тут починається історія", який до речі запропонував Сергій Горгіладзе. - розповідає Поліна Тимошенко, начальник відділу культури та туризму Нікопольської міськради . - Ми представили історичний, природний та індустріальний туризм Нікопольського регіону. Протягом роботи виставки проявився живий інтерес до освоєння турбізнесом нових турмаршрутів Україною - зокрема маршрутів нашим багатим на історію і пам'ятки краєм. Разом з тим практично ніхто раніше не мав інформації про нашу туристичну привабливість як столиці п'яти Січей і центру Великої Скіфії. Відчувається значний інформаційний провал, а значить попереду дуже багато роботи!

  

Окрім виставкової експозиції у конференц-залі "ТурЕКСПО" нікопольці представили свої презентації про край. Директор краєзнавчого музею Олександр Кушнірук розповів про історичний потенціал розвитку туризму у Нікопольському регіоні. Виконавчий директор БФ "Нікополь туристичний" Олег Фельдман презентував турмаршрут по Нікопольському регіону "Подорож у часі: від войовничих скіфів до вольних козаків!" і запросив туроператорів і турагенції до співробітництва. Наталя Черняєва розповіла про родзинку турмаршрутів - майстер-класи із розпису пряників у формі козака та пекторалі та запросила усіх учасників виставки до проходження такого майстер-класу на стенді міста. Також на стенді Нікополя проходили майстер-класи із вовняного живопису від Наталії Копчик. Завдяки наданому турагенцією "7 Січей" і БІЦ "Слово" історичним костюмам кожен міг сфотографуватися на нашому стенді в образі гетьмана та скіфської цариці.

    

На другий день до стенду Нікополя, на запрошення Сергія Горгіладзе, завітав Андрій Москаленко (заступник мера Львова з розвитку) аби отримати від нас креативний подарунок - у знак спільного прагнення до розвитку туризму у Львові та Нікополі. Культурна та козацька столиці України мають усі можливості для партнерства та спільних турмаршрутів. Свою роботу для подарунку - у стилі вовняного живопису нікопольський майстер Наталля Копчик створювала безпосередньо на стенді. Також пан Андрій отримав від турагенції «7 Січей» у подарунок футболку із зображенням Івана Сірка, книгу про отамана та пряник-пектораль від Наталі Черняєвої. Навзаєм із вдячністю нікопольці отримали від львівської мерії пам'ятну медаль короля Данила Галицького, що буде передана міському голові Нікополя, а потім - до Нікопольського краєзнавчого музею.

  

Туристичні перспективи в контексті участі у виставці прокоментував директор турагенції "7 Січей" Олег Фельдман:

- Нікополь і регіон були представлені поряд із такими вже сталими туристичними дестинаціями як Львів, Запоріжжя, Луцьк, Закарпаття, Івано-Франківська та Тернопільська область, а також поряд із стендами Грузії (Аджарія), Турції, Литви, Польщі, інших країн та регіонів. Звичайно - це позитив! Що слід зробити для започаткування реального турпотоку - це окрема довга розмова. Проте системна робота з турбізнесом це важлива зіставна частина програми розвитку туризму міста, що прийнята у 2015 р., але дуже недофінансована і, нажаль, мляво виконується. Слід брати участь і у інших турвиставках, форумах, проводити рекламні тури до Нікополя і регіону для туроператорів і турбізнесу, організовувати та промотувати туристичні події, залучати інвесторів до створення туроб'єктів і вкладати кошти у відновлення Старої частини міста!..

Доречі, у жовтні турмаршрути Нікопольським регіоном нікопольці також представляли на туристичній виставці UITM у Києві - на стенді Дніпропетровської облдержадміністрації, яка обіцяє запросити також і в 2018 на свій стенд для представленя Нікопольського тур.регіону під час головної української виставки UIIT у Києві.

 

Участь Нікополя у львівській туристичній виставці стала можливою завдяки фінансуванню в рамках двох міських програм - "Збереження і використання культурної спадщини та розвиток туристичної галузі у м. Нікополь на 2015-2019 рр." та "Програми розвитку малого і середнього підприємництва в м. Нікополі на 2015-2017 рр.", а також завдяки допомозі спонсорів. Одним із спонсорів, що допоміг із друком роздаткової продукції та банерів для оформлення стенду є БФ "Нікополь туристичний" за фінансового сприяння НВО "Трубосталь". Оплата додаткового виставкового обладнання стала можливою завдяки рекламодавцям, що розмістили рекламу у туристичній карті Нікопольського регіону, виданій ПП "РПЦ "Січ". Організаційним партнером відділу культури і туризму міськради виступила Асоціація "Нікопольська комерційно-індустріальна палата" (Сергій Горгіладзе).

Організатори вдячні підприємствам і установам, що допомагали представити на стенді експозицію про туристичний потенціал міста і регіону, а саме:

КЗ "Центральна бібліотечна система Нікополя" (БІЦ "Слово", БЦ "Майстри Нікополя");

КЗ "Нікопольський краєзнавчий музей";

БФ "Нікополь туристичний";

Турагенція "7 Січей" (ПП "РПЦ "Січ");

Асоціації «Нікопольська комерційно-індустріальна палата» (президент Сергій Горгіладзе);

Нікопольському центру підтримки підприємництва;

Поліграфічний центр «Меридіан Принт» (керівник Артур Сегеда);

Окрема вдячність авторам майстер-класів на стенді: кафе "Аленка" (Наталія Черняєва), майстру Наталці Копчик;

Компанія ПП "Конвіс" (Юрій та Віталій Ковальови) представила на стенді свої можливості із пошиву одягу для готельно-ресторанного бізнесу;

Заочно (поліграфічною продукцією) на стенді була представлені такі гравці туристичної інфраструктури регіону: готелі "Якорь", "Колесо", СОК "Ніко Тьюб", у туристичних картах регіону розповсюджувалася інформація про: СТО "Трубосталь", кафе "Олива", тм "Катруся", готель "Старая гавань";

За домовленістю із турагенцією "7 Січей" свою сувенірну керамічну продукцію для продажу надали Віталій Чередніченко та студія "Африка" (В'ячеслав Гуденок і Тетяна Максимчук).

Учасники нікопольської делегації дякують Львову та організаторам "ТурЕКСПО" за цікаву для популяризації Нікополя профільну виставку.

Підготовлено БФ "НІКОПОЛЬ ТУРИСТИЧНИЙ"

(довідки за тел.0675628206, турсайт Нікополя visit-nikopol.com)

Views: 2019